fredag, augusti 07, 2009

Privatiserar till varje pris i Sala

Ansvarigt landstingsråd för närsjukvården i Västmanland är en folkpartist. Han heter Torsten. Han har gått i spetsen för den senaste utförsäljningsplanen i Landstinget Västmanland. Den ena av de två landstingsdrivna vårdcentralerna i Sala ska läggas ut på ett privat företag. Socialdemokraterna och vänstern röstade redan från början nej till förslaget. Utförsäljning löser inte problemen. Det skapar bara onödig oro.
I Sala är det nu uppror. Personalen söker nya jobb, befolkningen skriver arga insändare. De vill inte alls att deras vårdcentral ska bli privat. De vill ha kvar den i landstingets regi.
Nu har även folkpartiet i Sala fått nog. De skriver till landstingsstyrelsen och kräver att Sala Norra ska vara kvar i landstingets regi. Utöver de två landstingsdrivna vårdcentralerna välkomnar de en tredje privat vårdcentral, om någon sådan vill etablera sig.
Det är precis likalydande med det förslag som socialdemokraterna har skickat till landstingsstyrelsen.
En så länge viker sig inte folkpartisten Torsten en tum. Beslutet ligger fast. Sala Norra ska bli privat. I Sala har två invånare startat en namninsamling mot beslutet.

Inga kommentarer: