tisdag, juni 10, 2008

Mångfaldens enfald

Äldrenämnden tisdag.
Huvudsaken att det är många olika. Inte att det blir de bästa. Det är den moderatstyrda majoritetens måtto när det gäller vilka som ska driva äldreboenden i Västerås. Därför ville de ha restriktioner i upphandlingen av tre äldreboenden i Västerås som äldrenämnden skulle besluta om idag.
En utförare skulle kunna vinna högst två av det tre boendena.
Det strider mot lagen om offentlig upphandling, har vi från socialdemokraterna hävdat hela tiden. Dessutom tycker vi det är knasigt. Ska man ha en upphandling där den som kan ge bäst kvalité ska vinna, bör man hålla sig till det. Även om det blir samma utförare som driver alla boenden. Senaste upphandlingen vanns av den kommunala utföraren proAros. Kanske är majoriteten nervös för att proAros ska kamma hem alltihop, nu när man gått över från lägsta-pris-upphandling till kvalitetsupphandling.
Till och med Sveriges kommuner och landstings jurist påpekade att det var tveksamt om det skulle hålla i en överprövning.
Efter att vi från oppositionen klargjort att vi inte kunde gå med på ett sånt beslut fick folkpartistordförande Nilsson kalla fötter och förslaget till beslut ändrades.
Men inte förrän Nilsson på sitt vanliga vis visat sitt batteri av härskarteknik, där han bland annat struntade i oppositionens önskan om att få mer tid till ajournering utan helt sonika återupptog mötet, trots att vi alla ännu inte var på plats.
Nej, den ordföranden har en del att lära om hur en god ordförande ska vara.

---
I morrn ska jag på kurs och opionionsbilda. Kul.
Nu ska jag till gymmet och träna bort huvudvärken.

Inga kommentarer: