onsdag, november 12, 2014

Första nämnden och krypstudier

I källaren hemma har jag en jättestor spindel. Om inte katten har ätit upp den. Men jag är inte rädd för spindlar. I vårt torp hade mössen lagt upp ett litet matförråd av små små blomfrön under täcket i sonens säng. Gulligt eller äckligt?
Katten åt ett par möss till middag. Glad att hon inte lägger upp ett matförråd under täcket...

---
Har i dag lett mitt första sammanträde med utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Inga stora beslut togs idag. Däremot intressant information om budgetläget för våra gymnasieskolor. En del tampas fortfarande med för stora kostnader men mycket är på rätt väg. Däremot skulle programersättningen behöva höjas på något program. Mycket hänger också på hur man ska locka elever till de kommunala skolorna , om man ska klara de ekonomiska förutsättningarna. Hur man ska klara det uppdraget hann vi inte gå in på idag, men jag hoppas vi ska får höra om det på decembernämnden.
---
I eftermiddag blir det ett litet verksamhetsbesök i gymnasiet. Fast inte i egenskap som politiker utan som förälder. Dags för första utvecklingssamtalet i sonens nya skola. Ser fram emot att få träffa hans lärare, som han talar så väl om. :)

Inga kommentarer: