måndag, oktober 13, 2014

Ny majoritet för Västerås

Västerås har fått en ny majoritet bestående av socialdemokraterna, centerpartiet, miljöpartiet och kristdemokraterna. I fredags presenterade gruppledarna från partierna de 130 punkter som vi kommit överens om.
130 punkter. Det tog sin lilla tid att förhandla om men resultatet blev bra och det är bra för Västerås att få en stabil majoritet.

För en utomstående kan det kanske te sig som lite konstigt att socialdemokraterna kan samarbeta med två partier som tidigare ingått i den borgerliga alliansen. Men vi är alla folkrörelsepartier och ser vi till kommunal nivå har vi många gemensamma frågor. Till exempel att prioritera skola, äldreomsorg och hållbar utveckling.

I kväll ska Socialdemokraterna i Västerås besluta om vilka som ska få olika uppdrag, utifrån vad vi fått i förhandlingarna med de andra partierna. Det kommer bli en del förändringar. Att få ihop det med tre samarbetsparter innebär att ge och ta. En får lämna sina hjärtefrågor och få ta sig an nya områden. Det kan kännas jobbigt och besvärligt, men det är också spännande och ger nya möjligheter.

Inga kommentarer: