onsdag, augusti 20, 2014

10 punkter för ett bättre Västerås


- Avgiftsfritt kollektivtrafikkort för gymnasieelever.
- Kraftiga jobbinsatser för dem som står längst från arbetsmarknaden.
- 1000 nya bostäder varje år.
- Och de delade turerna inom vården ska arbetas bort.

Där är en del av innehållet i de 10 punkterna för ett bättre Västerås som Socialdemokraterna presenterade på onsdagen.
Satsningarna ska bland annat finansieras genom 70 friska skattemiljoner varje år. Detta kompletteras med stora nationella Socialdemokratiska satsningar. Bland annat 52 miljoner i en lärarsatsning i Västerås.
-        
- - På samma sätt som vi lyckats med att bekämpa ungdomsarbetslösheten genom Ung resurs vill vi nu införa Vuxen resurs. Fler jobb för både unga och andra är en av våra viktigaste satsningar, säger Anders Teljebäck (S) förstanamn på listan till kommunfullmäktige och kommunalråd

- I Västerås har vi börjat arbetet mot att erbjuda alla anställa heltid. Men vi måste också arbeta för att få bort de delade turerna. Det här är viktiga satsningar för att kunna rekrytera personal till vården och omsorgen, säger Carin Lidman (S) kommunalråd och andranamn på listan till kommunfullmäktige.


Avgiftsfritt kollektivtrafikkort till gymnasieelever är en viktig rättvisefråga som gör det möjligt för alla att inte bara ta sig till skolan och fritidssysselsättningar på ett smart sätt utan även en miljösatsning.

Inga kommentarer: