torsdag, april 24, 2014

Eva ersätter Eva

Pressmeddelande idag:

Ny direktör i proAros

Västerås stad - 2014-04-24 08:24 CEST
Eva Wetterstrand slutar som direktör för proAros den sista april och går från den första maj över till arbete i stadsledningen. I januari 2015 lämnar Eva sin anställning i Västerås stad. Som ny tf direktör för proAros föreslås Eva Kassle, idag förvaltningschef i Skultuna.
Eva Wetterstrand anställdes i december 2009 av kommunstyrelsen som direktör för proAros.
Som en konsekvens av beställar och utförar- utredningen har antalet anställda på proAros reducerats från 9000 till 3000 stycken och motsvarande förändring av central administration har skett för att säkra en ekonomi i balans. Samtliga verksamhetsområden är organiserade efter funktion i stället för geografiskt område. Nya processer för ledning och kommunikation har etablerats.
Eva Kassle har en lång erfarenhet av Västerås stads verksamhet, och är medlem av koncernledningen idag. Hon är dessutom mycket väl insatt i proAros organisation där hon tidigare varit verksam.

----
Jag tror på Eva Kassle. Hon har gjort ett mycket bra jobb i Skultuna. Men det finns många utmaningar att ta tag i  hos proAros: hemtjänsten, hemsjukvården, fortsätta utveckla heltidsprojektet, matsatsningar, jobb med kvalitetsregistren och mycket mer.
---
Har haft en skön och strapatsrik påskledighet. Åkte turskidor med 16-åringen i Jämtlandsfjällen i 12-14 sekundmeters blåst och snö. Säger som sonen : "En utmaning!" Men trots väder och blåsor på fötterna var det fina dagar att få umgås långt från allt tillsammans med bara 16-åringen. Mycket tid för prat, kortspel, skidåkning och sömn.
Resten av ledigheten ägnades åt hårt torparliv: vårsådd, fönsterskrap, grävning, eldning och annat skoj!
Men det där känns ju avlägset nu efter tre dagar i stadshuset. I dag var jag en sväng till kortids- och rehabboendet Zethelius och träffade sjukgymnaster och arbetsterapeut som ville berätta om sitt arbete och visa vad det gör. Återigen imponerades jag av den verksamheten som är därute och vad mycket intensiv och målinriktad träning kan göra för att få sjukdomsdrabbade människor att komma tillbaka till vardagen. Detta är ett mångårigt samarbete mellan kommunen och landstinget och jag hoppas att det ska få fortsätta. Men jag är orolig för att stelbenta rambevakare kan försvåra utvecklingen.

Inga kommentarer: