tisdag, februari 22, 2011

Paltbröd och politik

Ännu en lång dag i kommunala världen inte riktigt avslutad. Började dagen 8.30 med temaförmiddag med äldrenämnden. Dagen till ära var i på Herrgärdets servicehus. Servicehuset är ett av Västerås populäraste, fina lokaler och trevlig mötesplats med snacksaliga undulater. Förmiddagen avslutades med dagens lunch från Servicehusrestaurangen. Den gjorde mig ganska så betänksam, för varken prinskorven, spenaten eller paltbrödet smakade nånting. Nyligen har proAros "skolrestauranger" tagit över köken från Sodexho. Men något verkar fattas. Jag har ätit maten från skolrestaurangerna - på skolor ska tilläggas. Det smakade bra. Det gjorde inte det här. I kommande beställning behöver kraven skärpas. Våra äldre är värda ett matlyft.

Eftermiddagen ägnades åt sammanträde med äldrenämnden. Vi tog ett viktigt beslut om att införa hemrehabiliteringsteam från 1 september. Det kommer göra rehabiliteringen mer effektiv. Bättre för de äldre först och främst och bättre användning av resurserna. Äldrenämnden beslutade också om upphandling av Pilfinksgården. Kommunala proAros vann i tuff konkurrens mot bland andra Attendo och Cosmo. De tre uppfyllde kraven men den egna utföraren hade lagt lägst pris. Nu är det upp till bevis att leva upp till de höga kraven äldrenämnden ställt i förfrågningsunderlaget.

På kvällen hade vi rödgrönt gruppmöte med tekniska nämnden. Smartkoll, betongpark och budget avhandlades.
En toppendag helt enkelt med de två superbästa nämndgrupperna i stan. :)

Efter cykelturen hem i kylan, väntade en stund vid datorn för att skissa på ett förord till äldrenämndens verksamhetsberättelse och den här bloggen. I rummet bredvid läser tonåringen Selma Lagerlöf så ögona glöder. Fint att de gamla klassikerna håller än i svenskaundervisningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter ju inte bra att maten är så dålig som den är på ålderdomshemmen...men det är den ju i skolan också? snubblade in på din blogg och är ville bara säga att det är så bra med människor som du som tycker medkänsla är bättre än egoism och att ansvar för miljö är bättre än att bara strunta i den. Ska läsa till statsvetare I göteborg och det känns ju bra att liksinnade personer finns inom politiken