torsdag, januari 13, 2011

Dilemman

Senaste tiden har det varit en del artiklar i vlt med anledning av Socialstyrelsens anmärkningar på två demensboenden i Västerås. Med anledning av det håller nu äldrenämndens tjänstemän på att se över bemanning nattetid och att ledningen fungerar även på natten på alla demensboenden.

Att bemanningen är låg, och att ekonomin är för knapp får jag ofta höra när jag är ute och besöker stadens äldreboenden och hemtjänstkretsar. Det ligger väl i sakens natur att framföra det till äldrenämndens representant, men visst tycker jag det är bekymmersamt och svårt. Träffade en man i dag som berättade att på det boende han och hans maka bodde tidigare i en annan kommun, hade personalen mer tid till att både gå ut och promenera och prata. "Varför är det inte så här där jag bor i Västerås nu?" undrade han.
Ja, varför är det inte så? Ger vi för lite pengar till äldreomsorgen i Västerås. Och om vi ska ge den mer, var ska vi ta dem ifrån? Snöröjning? Skolan? Badhusen? Eller höja skatten? Visst vore det enklare om vi hade haft en annan regering som förstod att det är bättre att ge kommunerna mer pengar än att sänka skatten för de som redan har det bra.

Inga kommentarer: