torsdag, augusti 08, 2013

Majrovor och möteshöst

Landar in i Stadshuset igen efter en väldigt avkopplande ledighet. Lagom med målning, löpning, paddling, vandring och sol. Torpets jordgubbar de godaste som har gjorts. Potatisen den frodigaste nånsin. Morötterna välvuxna, knapriga och välsmakande.
Är bara lite missnöjd över salladsväxten. Men den fick det lite skuggigt jobbigt mellan majrovorna och sockerärterna. Lärdom till nästa år.
Majrova var en ny bekantskap. Går att använda till det mest. Riven som råkost med lite citron på - fräscht. Ugnsbakad - matig. Kokt - fin och lite nötig. I kväll blir den i soppa.

---
Nu börjar mötesruschen igen. Har klarat av det första i går. Med valledningen. I kväll möte med kommunalpolitiska programgruppen. Men först hålla ett litet anförande på äldredagen på Vallby friluftsmusem.
Nästa vecka har jag arbetsutskott med mina båda nämnder, möte med landstingsvalberedning, möte med de rödgröna grupperna i tekniska nämnden och äldrenämnden.
En spännande utmaning väntar på torsdag kväll nästa vecka. Ska prya natt på äldreboende Änglamarken/Eriksborg. 

---

Vi går in i ett valår. Först kyrkovalet, i maj EU-parlamentsval och sedan om ett år val till riksdag, landsting och kommun.
Är du medlem i Svenska kyrkan ska du gå och rösta den 15 september om du vill ha en öppen och demokratisk folkkyrka. Något som vi socialdemokrater värnar om. Här kan du läsa valmanifestet.
Det är också möjligt att förtidsrösta om du inte kan just den 15 september.

Inga kommentarer: