fredag, maj 24, 2013

I hälarna på parkeringsvakten

Har haft en sån bra förmiddag med Hanna som jobbar som parkeringsvakt för Västerås stad. Ett viktigt arbete för att hålla parkeringsplatser lediga för dem de är avsedda för. Till exempel handikapparkering, taxizon, och lastzoner.
Service och information går före böter. Så under de fyra timmar vi var ute och rörde oss i city bötfälldes inte en enda bil, däremot många samtal och mycket upplysande om vilka som får stå på en taxiplats (taxibilar) och i lastzon.
Inte heller ok att parkera på gång. och cykelväg även om det är bara för ett par minuter. Trottoarer är till för gående. De ska inte behöva tvingas ut i körbanan.

I p-vaktens jobb ingår också att upplysa om var turistbyrån ligger, var hittar man Mimers kontor, var kan man köpa propplösare, fick jag erfara. Många olika frågor blir det.

Den plats där det annars felparkeras mest för tillfället är de två platserna i city för elbilar. En på Slottsgatan och en på Stora Torget. Dem har jag själv varit med och invigt för ett par år sedan, där man kan ladda sin elbil. Och då gäller att man ska ha en elbil för att stå där. Det är ju viktigt att de är lediga när man kommer med en sån. Men tyvärr är de alltför ofta upptagna av bensin- eller dieselslukande bilar. Men det kan bli dyrt. 400 kronor kostar det att parkera fel på elbilsplats. Så parkera bara under skylt med kontaktsladd/bil/blixt om ni har en el-bil.

På eftermiddagen blir det pryo i kassan på Kristiansborgsbadet. Och sen lite helgledigt i skogen.

På elbilsplatsen får bara elbilar stå och på gång- och cykelvägen får inga bilar stå.


Inga kommentarer: