måndag, januari 19, 2015

Länge sen sist

"Ja, det där besöket på Tranellska skolan, är fortfarande det senaste inlägget på din blogg. Men jag har ju andra sätt att följa dig så jag vet ju att du gjort saker sen dess."

Ja, det är tur att det finns mammor som påminner en om när det har gått alldeles för lång tid mellan blogginläggen! Tack :)

Julledigheten som var lång och välbehövlig känns väldigt avlägsen.
I torsdags var jag på ännu ett bra verksamhetsbesök, denna gång på Wegas som är gymnasieutbildning för elever med en diagnos inom autismspektrum. Verksamheten finns på Carlforsska gymnasiet och Rudbeckianska gymnasiet. Träffade också övriga rektorer på Carlforsska och fick lära mig mer om IB-programmet där, besöka hantverksprogrammet med frisör och stylist, ekonomiska programmet, handel och samhällsprogrammet. På det estetiska programmet var förberedelserna i full gång inför föreställningen av Alice i Underlandet som har premiär i veckan.

Ser fram emot nästa besök hos gymnasieskolorna. Det är bra input till politiken och också en engergigivare att få träffa stolta företrädare för sina verksamheter.

Men i morgon blir det en tur till Örebro och konferens med arbetsmarknadsministern Ylva Johansson. Hon åker runt och träffar företrädare för alla kommuner för att höra om våra bästa tips att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Vi från Västerås ska bland annat berätta om Chance to change, Ung resurs och Samjobb. Insatser som på olika sätt vänder sig till ungdomar.