onsdag, augusti 27, 2014

Röstad och klar!

19 dagar kvar till valet och förtidsröstningens första dag!
Äntligen!
Röstkortet kom i går. Stoppade det i ryggan i morse och så fort jag kom in genom portarna till stadshuset stegade jag bort till de gröna båsen för att få det avklarat.
Hur jag skulle lägga mina kryss hade jag bestämt för länge sedan. Blev ett på mig själv - kanske inte helt överraskande. Och så blev det ett på landstingsstyrelsens ordförande som jag tycker ska fortsätta vara det och så på en riksdagsledamot och S-kvinna som med stort engagemang har drivit frågor om brott mot kvinnor och skärpning av sexköpslagen.

Känns skönt att det är gjort. Redan för tre veckor sedan drömde jag mardrömmar om att klockan var sju på kvällen på valdagen och jag hade glömt och rösta för jag hade varit ute och knackat dörr hela tiden.

Men nu är kuverten i boxen och jag kan lugnt knacka vidare! Igår i Hökåsen, i kväll en annan del av Västerås. Men först ett premiärpass i valstugan som slog upp dörrarna i dag.

måndag, augusti 25, 2014

Alliansen får F. F som i fel!

Så otroligt korkat! Och ännu mer korkat är att de övriga borgerliga partierna låter sig luras ner i Björklunds ordningsbetygsfälla!
Hur kan man tro att ännu ett slagträ, ännu en pekpinne, ännu ett slag i ansiktet hjälper elever som krisar, har det skitjobbigt hemma eller har en  funktionsnedsättning. Som  behöver hjälp, stöd, att nån tar sig an dem på riktigt, möter dem öga mot öga, lyssnar och finns där.

Jag blir så arg när jag hör hur hela den borgerliga alliansen ställer upp på majorminister Björklunds käpphästfråga: ordningsbetyg i skolan.
Varför 2014 införa  något som togs bort för typ 50 år sedan! Men det är väl det som också är budskapet i Folkpartiets reklamfilm: Allt var bättre förr!
Men, nej, det var det inte.
Vad blir nästa förslag från Björklund? Skamvrå? Eller varför inte skolaga?!

Låt detta få ett slut! Låt oss få en regering som tar skolan på allvar! Som ger lärarna förutsättningar att utföra sitt jobb, istället för att lägga på dem mer administration. Låt oss få en regering som ser till barnens behov istället för att återuppliva gamla bestraffningsmetoder.

Borgarnas senaste skolutspel får F. F som i nya betygssystemet betyder underkänt. Och F som i fel!

fredag, augusti 22, 2014

Trafiksäkerheten når nya höjder


Här stiger sossarna mot nya höjder! I alla fall en sosse!

I dag fick jag den stora glädje att inviga Västerås nya hastighetskameror på Stockholmsvägen.
Trafikverket har valt ut två kommuner i sitt försök med så kallade ATK-kameror i tätort. En av dem är Västerås. Fokus är förstås ökad trafiksäkerhet och en säkrare gångväg för de oskyddade trafikanterna.
På Stockholmsvägen finns en passage som många skolbarn passerar på sin väg till skolan.
Och tyvärr är det många som kör fortare än de 50 kilometrarna i timmen som är tillåtet här. Men nu är det slut med det, för då hamnar de på film hos polisen!

Tack till alla inblandade för att invigningen gick så galant.

onsdag, augusti 20, 2014

10 punkter för ett bättre Västerås


- Avgiftsfritt kollektivtrafikkort för gymnasieelever.
- Kraftiga jobbinsatser för dem som står längst från arbetsmarknaden.
- 1000 nya bostäder varje år.
- Och de delade turerna inom vården ska arbetas bort.

Där är en del av innehållet i de 10 punkterna för ett bättre Västerås som Socialdemokraterna presenterade på onsdagen.
Satsningarna ska bland annat finansieras genom 70 friska skattemiljoner varje år. Detta kompletteras med stora nationella Socialdemokratiska satsningar. Bland annat 52 miljoner i en lärarsatsning i Västerås.
-        
- - På samma sätt som vi lyckats med att bekämpa ungdomsarbetslösheten genom Ung resurs vill vi nu införa Vuxen resurs. Fler jobb för både unga och andra är en av våra viktigaste satsningar, säger Anders Teljebäck (S) förstanamn på listan till kommunfullmäktige och kommunalråd

- I Västerås har vi börjat arbetet mot att erbjuda alla anställa heltid. Men vi måste också arbeta för att få bort de delade turerna. Det här är viktiga satsningar för att kunna rekrytera personal till vården och omsorgen, säger Carin Lidman (S) kommunalråd och andranamn på listan till kommunfullmäktige.


Avgiftsfritt kollektivtrafikkort till gymnasieelever är en viktig rättvisefråga som gör det möjligt för alla att inte bara ta sig till skolan och fritidssysselsättningar på ett smart sätt utan även en miljösatsning.

måndag, augusti 11, 2014

Brandkontroll och valupptakt

I dag kunde äntligen räddningsledare Uddholm gå ut och säga att elden är under kontroll. Och strax efteråt kom regnet. Inte för att det på långa vägar räcker för att släcka branden som fortfarande härjar men det gör det ialla fall svårare för den att sprida sig.

Annars känns det nu äntligen som valrörelsen börjar sparka i gång. Dokument fastställs. Vallöften spikas. Kampanjmaterialet förfinas. Valupptakt med världens bästa sossar på onsdag och på torsdag kickar dörrknackningen igång igen.

Kan knappt bärga mig så jag tror jag rusar över till valcentret en stund för att känna på pulsen se om det finns några utskick att blada eller nåt innan det är dags för att bege sig till kvällens möte med arbetarekommunens styrelse!

tisdag, augusti 05, 2014

Västmanland brinner och mitt hjärta gråter

Rökridåerna har under dagen tätnat över Västerås. Röken som kommer från den stora skogsbranden fyra mil härifrån. Det svider i halsen och ögonen, fastän jag är inomhus och håller alla fönster stängda.
Men detta är ju ingenting mot hur de har det däruppe i det brinnande helvetet.

Är oroad och ledsen över att vårt fina Västmanland brinner. Oroas över vad som händer med Engelsberg där jag varit så många gånger, vandrat i världsarvet, beundrat de vackra fantasifulla gamla husen. Och Västervåla där jag en gång i en annan tid gjorde ett reportage om en kyrkvaktmästare. Byarna är evakuerade nu.

Och hur ska det gå för Norberg, fina fantastiska Norberg med sina kämpar som ordnar världens bästa skidlopp, har världens bästa fik och just nu Sveriges starkaste kommunalråd.
Jag beundrar Åsa Erikssons lugn och styrka. Hur sakligt hon informerar och ständigt uppdaterar sin face-booksida med konkret information.

Och jag blir förbannad över politiskt käbbel nu när ett halvt län håller på och brinner upp. Jag tycker att Reinfeldt är en enda stor bluff som inte åker ut och visar sitt stöd för alla där ute som sliter för att rädda skog, natur, hus, hem, djur och människor. På regeringens sida står det att man "följer utvecklingen noggrant". Följer??! Nä, det duger inte.

Och sen de där som klandrar räddningsledningen för att man inte gjorde mer tidigare. Men så billigt och lågt! Här är det människor som sliter dag och natt och så går nån LRF-snubbe från Dalarna och går ut och klandrar räddningsledningen.

Men jag beundrar alla fantastiska människor som ställer upp med vad de kan för att hjälpa. Det är makalöst vilken mobilisering som har gjorts i länet: från alla våra kommuner och från alla frivilliga.