fredag, februari 29, 2008

Nervositetskänning

Nu ser det ut som det kanske snöar på söndag. Det sägs att det kan bli tungt i de bakre leden. Typiskt. Kan nog lämna solbrillorna hemma. Men bara det inte regnar...
Provar utrustningen och packar. Blir inte långkallingarna i ullfrótté, det blir för svettigt. Köpte en ny underställströja från craft med hög hals och blixlås. Är lite skeptisk till just blixlåset. Tänk om det skaver. Men jag tar nog den i alla fall.
Packar ryggväskan med torra sockor, mössa och handskar. Och sen ska fler skumma energipreparat ner där, som Anna inhandlade igår. Ska hämta henne i morrn vid åttatiden. Sen drar vi mot Sälen där vi ska lämna in skidor för vallning och hämta ut nummerlapparna.
Önskar att det vore söndag snart. Försöker hålla mig lugn. Känner nervositeten lura i faggorna. Försöker hålla den borta. Hur ska jag kunna somna i morgon kväll. Sömnen som är så viktig. Nu ska jag gå och koka mig lite mera fiberpasta.

torsdag, februari 28, 2008

Sunny day


Kolla den här väderkartan!
0 grader och SOL!
Det kommer bli en fantastisk dag mellan Sälen och Mora.
Efter pastalunchen inhandlade Anna o jag röda pilotglasögon vi ska ha på oss redan på startlinjen.
Har hällt i mig en påse Virtago. Det var för tre timmar sen. Är fortfarande så mätt så jag känner mig gravid. Förstår inte hur jag ska kunna äta både middag och hälla i mig en påse till...
Laddar också med att gå på årsmöte i Malmabergs s-förening ikväll. Vår nya partiombudsman Joakim Johansson kommer dit. Visserligen stod det på inbjudan att han skulle berätta om Mellanöstern men jag hoppas på att han ska hålla föredrag om sitt förflutna som elitjunior i längdskidåkning.

Laddar mot Mora.

onsdag, februari 27, 2008

Virusvarning


Fyra dagar kvar.
Vi har fått bacillkskräck. Anna går omkring med munskydd hela dagarna i stadshuset. Själv går jag runt och spritar alla handtag i landstingets kansli för säkerhets skull. Alla barnen har jag skickat bort den här veckan. "Vägra virus" - är just nu den viktigaste uppladdningsstrategin inför vasaloppet.
I morrn ska jag börja käka nåt skumt kolhydratpreparat som de säljer under disk på Intersport...
Ska gå och smygsimma lite strax. Egentligen var det ju bara vila som gäller den här veckan, men jag kan inte låta bli.

måndag, februari 25, 2008

Blåbär


Blåbärssoppan
Enligt en tradition sedan 1958 serveras Ekströms blåbärssoppa vid kontrollerna längs spåret och det brukar konsumeras omkring 55 000 liter under veckan
.
(Ur Wikipedia)

söndag, februari 24, 2008

Kolhydratvila

Sprang 21 km i dag runt det kuperade Rocklunda-Önsta-spåret. Tog knappt två timmar.
Nu väntar gröt o pasta, vila och mental uppladdning. På lördag bär det av till Sälen. Och om en vecka, söndag klockan 8, står Anna och jag i startled 10.
Den som vill följa hur det går, hur lång tid vi har till Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris, Mora kan göra det på www.vasaloppet.se.
Startnr 17624.

Starten i Sälen 24 februari

onsdag, februari 20, 2008

Svarslösa

I dag i landstingsfullmäktige:
Stora besparingar är på gång men majoriteten presenterar inte hur:
-Vi tänkte att oppositionen skulle tala om för oss hur de tänkte spara, sa moderate majoritetsledaren.
-Ni frågar oppositionen om råd, det måste väl vara för att ni tycker vi är så bra, konstaterade oppositionens gruppledare.
Frågan återstår. Var, när och hur ska pengarna tas.
Majoriteten tiger och tänker låta den slutna landstingsstyrelsen som är stängd för allmän insyn ta beslutet 5 mars. Först en vecka innan tänker majoriteten presentera SITT sparförslag. Det kallar de öppenhet. Oppositionen kallar det en skymf mot demokratin.

Här ska man kunna se hela landstingsmötet på webben. Vill ni se den aktuella debatten så är den nån stans ca 5 timmar in i mötet.

tisdag, februari 19, 2008

Om...


JAG borde vara ordförande för äldrenämnden.
För jag skulle gå runt och ta alla i hand innan sammaträdet börjar.
Jag skulle hålla strålande invigningstal.
Jag skulle reda ut sånt jag inte förstår i förväg.
Jag skulle låta direktörn, hennes tjänstemän och alla andra tala till punkt.
Jag skulle prata lugnt så att alla hör.
Men jag är ju inte folkpartist...
---
Landstingsfullmäktige i morrn - årets märkligaste tillställning. Ledamöterna ska diskutera ett sparförslag. Men det är en tjänstemannaprodukt som majoriteten har sagt aldrig kommer bli aktuell. Varför presenteras ett förslag som inte är politiskt förankrat? Vad är det då som ska diskuteras?
Debatten kommer komma att handla om just detta - att majoriteten släpper fram ett förslag som de själva inte tror på. Är det ett ansvarsfullt sätt att styra?
Landstinget känns allt vimsigare.
---
Körde ett pass på gymet i morse så armarna fortfarande darrar.

söndag, februari 17, 2008

50 år

Mjukstartade dagen med 8 km löpning, 54 armhävningar och 45 situps. Hängde upp tvätten, läste om länsstyrelsens anmärkningar på äldrenämnden och lite annat i den 2-kilostunga bunten inför äldrenämnden på tisdag.
Sen var det dags för dagens stora begivenhet. "Min" s-förening: Malmabergs socialdemokratiska förening (där jag ingår i styrelsen som icke obetydlig ersättare ...) fyllde 50 år.
Mycket traditionellt firande: Tal av partistyrelsens representant, visor med arbetartema, smörgåstårta, kaffe, 40 pensionärer och så ett festligt inslag - det var blåsorkestern "The Big sound" från Västerås kulturskola som gjorde att medelåldern på tillställningen sjönk betydligt.

Bäst var orkestern.


Ordförande Filip som är drygt 20 år äldre än föreningen tar emot uppvaktning från Viksängs s-förening.

Maria tyckte så här om kalaset.

lördag, februari 16, 2008

Tre mil i solen

Sörskog, Bjursås, strax norr om Falun, Lördag.
Väl nötta spår, barr och bark. Bäst var längst bort på 18 km-spåret. Det flacka pulkaspåret kändes skönt.
MEN, alla gubbar i backarna, sluta bromsa eller flytta på er när Speedy-Anna kommer så hon slipper köra in i fler träd. Hon blir på så dåligt humör.

Summa skidmil 16 februari: 42.

fredag, februari 15, 2008

Djursjukhuset

Representerade sossarna i äldrenämnden och gick på invigningen av Änglamarken - det nya äldreboendet med djur- och naturprofil i Västerås i dag. Det är inhyst på Eriksborg, som förr var sjukhus.
Roligast med det är att den kommunala utföraren proAros vann upphandlingen, som var en KVALITETSupphandling. Priset var det samma oavsett vem som skulle få det.
Blev intervjuad av taltidningen Men för att höra det måste ni vara taltidningsprenumeranter...
Ovanlig invigningsmat: purjo- och potatissoppa och leverpastejssmörgås. Det blev en utmärkt grund att simma 1750 meter på.
I går sprang jag en mil runt Bjurhovda. I morrn blir det fler skidmil i Dalarna med Anna. Måste bara skrapa bort Norbergsskogen från skidorna först som jag fick med mig hem efter Kristinaloppet...


Äldrenämndsordförande Bengt-Åke Nilsson (fp) klipper bandet.

Springerspanieln Arvid ingår i personalen.

Invigningsgåva - i stället för blommor.

torsdag, februari 14, 2008

Otränad

Att inte hans parti kostar på den killen en mediaträningskurs?!
Tänker jag när jag först hör den helt bedrövliga så kallade debatten om vårdvalet mellan landstingsrådet Magnus Edlund (m)och vänsterpatiets ledare Lars Ohly i P4 Västmanland. Edlund hade världens chans att här vinna politiska poänger, men såg den inte ens. (Och Ohly pratade så ingen begrep). Det där kunde inte nån blivit klokare av. Och inte förbannad heller. Varken av vad den ena eller den andra sa. Gääääääääääääsp.

Sen går Edlund ut i ett pressmeddelande i dag och dementerar att han ska avgå (synd).
Och säger att citatet i Tvärsnytt i går är taget ur sitt sammanhang. Att han refererade till något annat.
Döm själva. Tvärsnytt har lagt ut hela den bandade intervjun. Den hittar ni här.
Oppositionsrådet Denise Bergströms (s) kommentarer till det hela hittar ni här.

onsdag, februari 13, 2008

Lägger ner?

Landstingsstyrelsens ordförande Magnus Edlund (m) uttalar sig i Tvärsnytt i dag:
"Det har blivit vidrigt att vara politiker."
"Då lägger jag ner det här med politiken, vilket jag kanske gör ändå. Det är så jävligt att det tänker jag inte utsätta mig för."

Ja, gör det Edlund. Lägg ner det där med politiken. Inte en dag för tidigt. Låt oss kloka sossar som tycker det är kul med politik ta över i stället. Att vara politiker är ett fint uppdrag, man har fått ett förtroende att förvalta. Det är ansvarsfullt och svårt. Men kul. För att vara en bra politiker måste man känna lust till sitt uppdrag.

tisdag, februari 12, 2008

Hundgård


Det är gott om pudlar nu.
Först går Reinfeldt ut och gör en pudel om den så kallade "minskningsregeln" - det borgerliga förslaget om att om man via kollektivavtal eller annan försäkring får mer än sjukpenningens 75 procent ska sjukpenningen minskas i motsvarande omfattning, så att man inte får mer än 75 procent i alla fall. Senast i söndags försvarade finansminister Borg (m) förslaget i tv i Agenda. I går sa statsminster Reinfeldt (m) att det inte längre var aktuellt

I dag gör landstingsrådet Birgitta Andersson (c)från den borgerliga majoriteten i Landstinget Västmanland en pudel och säger att det inte blir något av förslagen om att stänga dialysen i Köping och akuten i Köping. Det kunde de väl sagt från början -det skulle ha besparat personal, patienter och njursjukas förening en massa huvudvärk.

Voff voff!


----
Sprang en mil i lugnt tempo på Björnön i söndags.
I går gjorde jag lasagne och läste läxor med barnen.
I kväll blir det hårdkörning på gymet.
Ute känns det som vår :-(

lördag, februari 09, 2008

Kul Kristina!


Den blöta starten.

Snart bär det av.

Jag fick 18:e bästa tid av 198 startande idag på Kristinaloppet!
2timmar och 53 minuter i de bitvis helt urkassa spåren i Norberg (3 mil). Grus, sten, gräs, mossa. Jag vågar inte ens titta hur mina arma skidor ser ut under...
Men jag mår fint. Bra fäste, fint glid i början, trögare på slutet.
Det gick bra för Anna också som stakade runt på 3 timmar och 14 min, vilket var 27:e bästa tid!
Men så hade jag också anmält oss till tävlingsklassen. Ha ha!
Fast vi var eniga om att kommunalråds-Kenneth borde speaker vid starten. Han är roligare att både se och lyssna på.
Resultatlistan hittar ni här!
Summa skidmil 9 februari: 39.

onsdag, februari 06, 2008

Håberget





Stilstudie från dagens åkning i Nordansjö, runt Håberget i Norberg. En liten test i spåren inför Kristinaloppet på lördag. Plus 2 grader och ett envist fint strilande regn, som från en blomspruta ungefär. Men härligt ändå. Vallade med rött klister och det var bra i motlutet. Alldeles tyst förutom skidornas frasande mot snön och en ensam fågel i en gran. Det blev två mil.
Summa skidmil 6 februari: 36.

måndag, februari 04, 2008

Snökänning


I dag har vi anmält oss till Kristinaloppet. 30 km i Norbergsskogen på lördag. Med blåbärssoppa!
I kväll blir det ett pass på gymmet.

söndag, februari 03, 2008

Uppvärmning

På lördag åker jag och Anna hit! Det är på riktigt.

Bakom skalfasaden

Hur många lever bakom skalfasader.
Hur många fejkar genom livet.
En fasad av det perfekta livet.
Ha! Säger jag bara.
Jag ser igenom. Och jag får sån lust att skrika.
Att det där ni låtsas med era pretto snölyktor och långpromenader i solen.
Det är ju bara just på låtsas. Det finns inte.

Slafs

1 mil i dag i slafset på Apalby innan det var dags att fortsätta fira familjens 10-åring. Tänk att min söta rara lilla älsklingspojke är så stor men så har han också ett stort och varmt hjärta.
I lördags blev det drygt en mil löpning på asfalt innan det började snöa.
Fredags 1750 meter i bassängen.
I morgon? Ja vem vet vad som händer i morgon?
Önskar Vasaloppet var nästa vecka. Är trött på att känna att jag skulle behöva hinna träna mer :-(

Summa skidmil 3 februari: 34.